+31 (0)302496191 (Ma t/m Vrij) info@wiseq.nl

De top 3 beste kinderkoptelefoons van 2022

Hoe je het ook wendt of keert: de meeste kinderen hebben op een gegeven moment een koptelefoon nodig. Of dat nu is voor school, op reis, of gewoon om jou als ouder hoofdpijn te besparen.

 

Het kan dan wel verleidelijk zijn om jouw kind jouw eigen hoofdtelefoon (voor volwassenen) te geven, veilig is het niet. Waarom? Dat lees je hieronder. 

Top 3 beste koptelefoons voor kinderen in 2022

wiseq-hero-kinderkoptelefoon-koptelefoon-kinderen-blauw-zwart

Een koptelefoon speciaal voor kinderen

Niet alleen zijn het grotere formaat en het zwaardere gewicht minder comfortabel voor jongere kids. Ook is het ongereguleerde volume van de meeste hoofdtelefoons voor volwassenen ook echt gewoon gevaarlijk. Harde muziek leidt namelijk tot permanente gehoorbeschadiging. Zoals je misschien eerdere in een blog van WISEQ hebt gelezen heeft maar liest 1 op de 7 Nederlandse kinderen onder de 12 jaar onherstelbare gehoorschade opgelopen als gevolg van verkeerd gebruik van persoonlijke audio.
 

In plaats daarvan raden we je aan een goede hoofdtelefoon met volumebegrenzing voor kinderen aan te schaffen. Bij WISEQ hebben we verschillende modellen koptelefoons voor kinderen in verschillende prijsklassen.

Waar wij op selecteren

Veilige volumeniveaus
We begrenzen het maximale volume van onze hoofdtelefoons tot maximaal 93dB. Hierdoor kan jouw kind twee uur per dag veilig naar muziek luisteren. Gebruik je de koptelefoon op 83dB, wordt de luistertijd verlengt tot wel 8 uur per dag.

Universeel
Daarnaast kijken we bij het selecteren en ontwerpen van onze kinderkoptelefoons naar de manier waarop deze gebruikt gaat worden. Een koptelefoon voor gaming zal andere kwaliteiten specificaties hebben dan een hoofdtelefoon die je mee op reis neemt. Wij combineren de beste specificaties in onze verschillende modellen kinderkoptelefoons.

Geluidsisolatie
In het ideale geval blokkeert of onderdrukt de hoofdtelefoon ruis van buitenaf, zodat jouw zoon of dochter het volume niet hoeft te verhogen om hetzelfde te horen. Bij het ontwerpen van onze koptelefoons kijken we naar de pasvorm en de leeftijdscategorie die daarbij hoort.

Design
Ooit mooie hardloopschoenen gezien? Wij ook niet. Dit was ook het geval met kinderkoptelefoons. Er zijn veel mooie koptelefoons op de markt, maar deze zijn kwalitatief dusdanig slecht dat ze gewoonweg gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Daarentegen zijn er best een aantal goede modellen koptelefoons te verkrijgen, maar waar geen kind mee rond durft te lopen. Met de hippe designs hoofdtelefoons voor kinderen van WISEQ hoef je deze onmogelijke keuze niet meer te maken. Kwalitatief uitstekende koptelefoons, volumeveilig én verkrijgbaar in meerdere hippe kleuren!

Aandacht voor oren

Natuurlijk is een hoofdtelefoon voor kinderen met volumebegrenzing slechts een hulpmiddel dat jou als ouder kan helpen om het gehoor van een kind te beschermen – het is geen oplossing op zich. Het is belangrijk om bewust om te gaan met (harde) omgevingsgeluiden en aandacht te hebben voor de mogelijke gevaren van muziek & geluid.

In ons e-book leggen we je alles uit over de gevaren van muziek. Je leest er alles over onze producten. Wat is dé kinderkoptelefoon van dit moment en lees handige tips & tricks om jouw kind veilig van de beste muziek te laten genieten.

Top 3

kinderkoptelefoons

junior kids headphone kinderkoptelefoon koptelefoon voor kinderen junior

#3 WiseQ Junior

De WISEQ Junior is dé koptelefoon voor de allerjongsten. Ook deze hoofdband is gemaakt van SoftTouch materiaal en daardoor super zacht en flexibel. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm voor kinderen tot 9 jaar oud. De WISEQ Junior is een wat kleiner model en daarom geschikt voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Omdat kinderen van deze leeftijd vaak nog geen eigen mobiel of tablet hebben, is deze koptelefoon bedraad en daarom ook een stuk voordeliger dan onze bluetooth kids headphones. Deze koptelefoon is begrensd tot 85dB en is dus extreem veilig!

21.95

wiseq hero kinderkoptelefoon volumeveilig koptelefoon voor kinderen zwart.png1

#2 WiseQ HERO

Deze begrensde kinderkoptelefoon is gemaakt van de beste materialen en daarmee dus veilig in de handen van kinderen. De hoofdband is gemaakt van SoftTouch™ materiaal, extreem flexibel en bij redelijk gebruik onbreekbaar! Deze opvouwbare on-ear koptelefoon voor kids is draadloos te gebruiken en is perfect geschikt voor op school. Klein, lichtgewicht en opvouwbaar. Verkrijgbaar in maar liefst 6 hippe designs.

29.95

junior kids headphone kinderkoptelefoon koptelefoon voor kinderen junior

#1 WiseQ UNBREAKABLE

Dit hippe model koptelefoon is wat groter dan de andere modellen omdat dit een over-ear model betreft. Een over-ear kinderkoptelefoon zit 99 van de 100 keer perfect omdat de zachte oorschelpen over het oor heenvallen. Hierdoor worden omgevingsgeluiden goed gefilterd en hoeft het volume dus niet harder om hetzelfde te horen. De batterijduur van 45 uur is uniek en het geluid is ongeëvenaard.

49.95

Op voorraad

Meer tips & verhalen

Kinderkoptelefoons bieden uitkomst voor kinderen met autisme

Kinderkoptelefoons bieden uitkomst voor kinderen met autisme

Wat een gemiddeld persoon in de middeleeuwen in zijn hele leven aan prikkels ontving, ontvangt een kind nu in 1 dag! Ga zelf maar eens na: je wordt wakker met de radio, kijkt nog even snel een filmpje op de iPad en haast je in de ochtendspits naar school, waar het DigiBord al aan staat om de les mee te beginnen. Hoe negatief prikkels ook klinken, we kunnen vandaag de dag niet meer zonder, dus zullen we er mee moeten dealen.