+31 (0)302496191 (Ma t/m Vrij) info@wiseq.nl

Hoe kies je de beste koptelefoon voor je kind?

Onze kinderen groeien in een hele andere wereld op dan een generatie ervoor. Al heel vroeg hebben ze de beschikking over een mobieltje en in elk gezin is wel een tablet te vinden. In het basisonderwijs heeft de technologie ook haar intrede gedaan. Daar wordt met tablets, computers en een Digibord gewerkt.

 

Wil je weten hoe je de beste koptelefoon voor je kinderen koopt en waar je verder op moet letten? Lees dan verder in dit blog:

Bijna 15% draagt een koptelefoon

Inmiddels draagt bijna 15% van de kinderen een koptelefoon in de klas, voornamelijk voor een betere concentratie maar ook wanneer er individueel met een tablet of computer wordt gewerkt. In totaal draagt bijna de helft van alle kinderen dagelijks een koptelefoon of oortjes (thuisgebruik meegerekend). Die worden het meest gebruikt om filmpjes te kijken – gemiddeld zo’n acht uur per week. Daarom is veilige gehoorbescherming voor kinderen van groot belang. Jij bent waarschijnlijk op zoek naar de beste koptelefoon voor kinderen en zo op deze blog beland. Wij helpen je graag om hierin een keuze te maken.

Als ouder is het niet leuk om constant de geluiden van de tekenfilms en spelletjes te horen. Het dragen van een koptelefoon is dan een perfecte uitkomst. Maar waar moet je allemaal op letten? Wat is de beste koptelefoon voor kinderen? En welk merk is het meest geschikt? Hebben alleen bekende merken de beste koptelefoons voor kinderen? Zaken waar je je als ouder goed in moet verdiepen. Ten slotte staat de gehoorveiligheid van kinderen voorop.

Oordopjes of koptelefoon?

Bij WISEQ zijn we ervan overtuigd dat oordopjes voor kinderen geen goede en veilige keuze zijn. De oordopjes zijn meestal te groot en om omgevingsgeluid uit te kunnen sluiten, moet het geluid daarvoor ter compensatie erg hard aanstaan. Als ouder kun je bovendien ook niet controleren hoe hard het geluid staat. Daarnaast zijn oortjes ook een stuk minder hygiënisch, helemaal wanneer je kind niet de enige is die de oortjes gebruikt. Een kinderkoptelefoon aanschaffen is dan ook aan te raden. 

Bluetooth

Je koopt een draadloze koptelefoon voor kinderen, dan wil je natuurlijk ook dat je draadloos kunt luisteren zonder gedoe. Daar waar de meeste verkochte JBL kinderkoptelefoon over Bluetooth versie 4.0 beschikt (de JBL JR300BT), hebben alle koptelefoons van WISEQ Bluetooth versie 5.0, een echt pluspunt. Deze nieuwste Bluetooth versie 5.0 heeft een sneller signaal en een veel groter bereik. Met een Bluetooth koptelefoon voor kinderen met versie 4.0, heb je een bereik van ongeveer 10 meter, het bereik bij Bluetooth versie 5.0 is tot wel 40 meter! Daarnaast kan het zijn dat er vertraging ontstaat wanneer je een draadloze koptelefoon met Bluetooth 4.0 gebruikt, natuurlijk super irritant wanneer je een filmpje kijkt met je koptelefoon op..
Bijkomende voordelen van Bluetooth 5.0 is dat het energiezuiniger is, dus beter voor het milieu en de kwaliteit van de muziek verbeterd. 

 

Batterij

De koptelefoons van WISEQ hebben een langere batterij duur dan bijvoorbeeld de koptelefoons van JBL. Daar waar bij JBL de batterij 12 uur meegaat, is dat bij WISEQ minimaal 15 uur. Binnen 1,5 uur is de batterij weer volledig opgeladen.

Drivers

Je ziet ze niet en waarschijnlijk weet je ook niet wat het zijn – de drivers. Toch is het dit onderdeel wat ervoor zorgt dat er muziek uit een koptelefoon komt. In het algemeen geldt de akoestische wet: hoe groter een driver, hoe beter de luisterervaring. Ook dat heeft WISEQ goed in de oren geknoopt. Daarom zitten in de kinderkoptelefoons van WISEQ drivers van 40 mm. Bij een JBL kinderkoptelefoon is dat maar 30 mm.

Waar moet ik dan op letten als ik een koptelefoon voor mijn kind zoek?

Zaken die je als ouder dient te overwegen zijn het comfort, de opties (volumebegrenzer) de pasvorm en duurzaamheid. Deze gegevens in het achterhoofd houdende, wil je als ouder natuurlijk de beste gehoorbescherming voor kinderen. Maar wat is de beste koptelefoon voor je kinderen? Jonge oren moeten zoveel mogelijk worden beschermd, maar dan wel met de juiste koptelefoon omdat er anders gehoorverlies kan optreden. Kinderoren zijn gevoeliger voor gehoorbeschadiging. Dat komt mogelijk door de ontwikkeling en de groei van zenuwvezels en andere cellen. Omdat het gehoorkanaal in een kinderoor kleiner is, bevindt het trommelvlies zich dichter in de buurt van het geluid.

Kinderkoptelefoons zijn speciaal ontworpen voor de oren en kleine hoofden van kinderen. Een kinderkoptelefoon moet goed sluitend over de oren van de kinderen zitten. Laten we voorop stellen dat een koptelefoon voor volwassenen sowieso ongeschikt is voor kinderen, omdat deze pieken kunnen hebben tot 115 dB hebben. Een goede koptelefoon voor kinderen is er een met een volumebegrenzer zodat het geluid niet boven de 85dB uitkomt. Ga er hierbij niet van uit dat grote, bekende merken zoals een Sony, Bose, Beats of JBL-koptelefoon ook gelijk de beste keuze is. Sony verkoopt bijvoorbeeld setjes die over 90 Decibel uitkomen. Een bekend A-merk betekent dus lang niet altijd dat je kwaliteit in handen hebt. Helaas zijn producten voor kinderen vaak goedkoper en tegelijkertijd ook minder van kwaliteit, dit is ook veel terug te zien bij koptelefoons voor kinderen. WISEQ staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Behalve de uitstekende technische specificaties van kinderkoptelefoons van WISEQ, zijn deze ook behoorlijk kidsproof. We geven een aantal voorbeelden.

WiseQ = Kidsproof

Wanneer je dan uiteindelijk met alle bovenstaande tips een kinderkoptelefoon gaat aanschaffen, wil je daar zo lang mogelijk plezier van hebben. Kies je voor WISEQ? Dan hoef je bang te zijn dat er iets met de kinderkoptelefoon gebeurt. Onze kinderkoptelefoon zijn namelijk zo goed als onbreekbaar en bestand tegen slijtage en valpartijen. Een heerlijke gedachte wanneer het ding voor de zoveelste keer van de bank af, op de grond valt. Ook hoef je als ouder niet met lede ogen toe te kijken hoe de koptelefoon in de schooltas wordt gepropt, omdat alle koptelefoons zeer buigzaam zijn zullen ze niet breken en kunnen dus dagelijks in de rugzak worden gepropt. Niks is voor zowel ouder als kind zo vervelend als dat je de hele tijd moet roepen, let op, pas op, niet laten vallen, kijk uit etcetera. Wij zouden zeggen – probeer ‘m eens uit! Binnen 30 dagen toch niet tevreden? Dan mag je de koptelefoon binnen 30 dagen retour sturen.

Kies jouw koptelefoon

WiseQ Junior

De veiligste wat betreft volumebeperking. De comfortabele pasvorm is perfect geschikt voor kinderen tot 9 jaar oud.

WiseQ Hero

Begrensd op maximaal 93dB en tot 2.5 uur per dag achter elkaar veilig luisteren. De perfecte draadloze koptelefoon voor kinderen tot 12 jaar oud.

WiseQ Unbreakable

De draadloze WISEQ Wireless Connect+ Bluetooth koptelefoon voor kinderen is van hoogwaardige kwaliteit en biedt uitmuntende prestaties.

WiseQ BT Wireless

 Verbindt draadloos via Bluetooth met ieder smartdevice met een draadloos bereik tot 10 meter. Extra stevig en perfect voor kids.

Meer tips & verhalen

De top 3 beste kinderkoptelefoons van 2022

De top 3 beste kinderkoptelefoons van 2022

Hoe je het ook wendt of keert: de meeste kinderen hebben op een gegeven moment een koptelefoon nodig. Het kan dan verleidelijk zijn om jouw kind jouw eigen hoofdtelefoon (voor volwassenen) te geven, maar veilig is het niet. Waarom? Dat lees je hieronder.